Hlavní obsah

Seznam.cz spustil Volná místa

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Seznam.cz v pondělí spustila svou novou službu Volná místa, která přináší jednodušší hledání práce na internetu. Není třeba se složitě registrovat a ukládat někam na server vlastní životopis, na libovolný inzerát je možné rovnou reagovat.

Foto: www.volnamista.cz

Volná místa

Článek

„Ti, kdo hledají práci, se na Volných místech snadno zorientují. Hned na první pohled uvidí aktuální pracovní nabídky se všemi dostupnými informacemi. Nemusí se pro podrobnosti nikam dále proklikávat a rovnou na domovské stránce služby vidí pro daný den nově zadané inzeráty. Nabídky práce jsou totiž řazeny chronologicky,“ uvedl Petr Král, produktový návrhář společnosti Seznam.cz.

Právě přehlednost nabídek je jednou z největších přednostní novinky. „Uchazeči o práci pro zhlédnutí nových nabídek na serveru nemusí nejprve složitě volit obor, ve kterém chtějí práci hledat. Možnost jakéhosi filtru dle základních několika oborů samozřejmě mohou také využít, ale není to nutností pro přístup k inzerátům s nabídkami práce,“ konstatoval Král.

Foto: www.volnamista.cz

Volná místa

Ve filtru je možné nastavit region, ve kterém mají být nabídky vyhledávány, obor a typ úvazku. Inzeráty obsahují název pozice, její stručný popis a samozřejmě také informace o zaměstnavateli.

„Při kliknutí na vybraný inzerát uvidíte telefonní číslo, na které lze v případě zájmu o práci rovnou zavolat, případně je možné použít odpovědní formulář. Samotná struktura inzerátu je přehledná a snadno srozumitelná – vše podstatné o nabízené pozici se vejde do několika řádků, respektive 350 znaků. Jde tak o velice přímočarý přístup k hledání práce, se kterým si poradí i ti, kteří internet nevyužívají často,“ podotkl produktový návrhář společnosti Seznam.cz.

Foto: www.volnamista.cz

Volná místa

„Server Volná místa je postavený na myšlence, že uchazeči o práci se často sami nedokážou zařadit do kategorií, ve kterých jim volná místa nabízí klasické pracovní portály nebo personální agentury. Často hledají nějakou inspiraci pro nový směr svého pracovního života, mnohdy ještě nemají ani konkrétně vyhraněný směr své budoucí kariéry,“ uzavřel Král.

Starší server Seznamu Spráce.cz, který také obsahoval pracovní nabídky, bude provozován pouze do konce září. Od října jej nahradí služba Volná místa.

Foto: www.sprace.cz

Starší server Spráce.cz bude provozován pouze do konce září.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám