Hlavní obsah

CES 2013: Speciální senzory budou hlídat rostliny po všech směrech

Novinky, Jakub Kynčl, Novinky (Las Vegas)
Las Vegas

Veletrh spotřební elektroniky CES 2013 se teprve pozvolna rozjíždí, běží první tiskové konference a naprostá většina vystavovatelů ještě nemá své stánky připravené. O to příjemnější bylo najít v rozlehlých sálech připravenou prezentaci firmy Parrot, která názorně ukazovala, jakým směrem by technologie v budoucnu mohla pomáhat milovníkům květin a zeleného rostlinstva obecně.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Zařízení Flower Power od firmy Parrot by mělo umožňovat sledovat všechny rostliny ve vašem bytě.

Článek

"Zatím máme vše jen ve fázi projektu, ale chtěli bychom začít prodávat náš senzor Flower Power ještě v průběhu roku 2013. Začneme v Severní Americe a hned druhá na řadě bude Evropa. V podstatě jde o bezdrátové senzory, které budou do zařízení vybavených funkcí bluetooth přenášet informace o tom, jak se daří rostlině," řekl Novinkám Theodore Sean.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Senzor není velký, měří asi jen 15 centimetrů.

"Senzory monitorují, zda má rostlina dostatek slunečního záření, zda jí vyhovuje teplota, zda nepotřebuje zalít, případně jestli nepotřebuje trochu hnojiva. Všechny tyto informace přenáší například do mobilních zařízení či tabletů. Stačí jen zdarma stáhnout aplikaci a můžete sledovat, jak se vaší rostlině daří. Po několika dnech máte k dispozici i grafy, abyste mohli sledovat vývoj," uvedl Sean.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Při pravidelném užívání budete moci sledovat i užitečné grafy.

"Samozřejmě nechybí ani socializační prvky, rostliny si můžete fotit a snímky následně sdílet se svými přáteli. Navíc v tuto chvíli máme databázi již 6000 rostlin, ze kterých si můžete vybrat. Senzory se tak přizpůsobí a aplikace vám úměrně druhu rostliny doporučí, co váš zelený společník potřebuje," dodal Sean s tím, že firma zatím neurčila, kolik by měl senzor stát.

Reklama

Výběr článků

Načítám