Hlavní obsah

První technologické lahůdky z největšího počítačového veletrhu na světě

Novinky, Jakub Kynčl, Novinky (Las Vegas)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

V americkém Las Vegas započala předpremiéra největšího veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky na světě Consumer Electronics Show (CES) a bylo se nač dívat. Ačkoliv oficiálně veletrh začne i pro média až během pondělního dne (noc z pondělí na úterý středoevropského času), v první části nazvané CES Unveiled bylo odhaleno několik zajímavých novinek a trendů, které budou provázet letošní veletrh.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

HzO přichází s technologií waterblockingu. Utopit telefon či tablet ve vodě nebo čaji by mělo tak být nemožné. Speciální obal přitom skoro není cítit a nic neváží.

Článek

Hned v úvodu veletrhu se jeho pořadatelé zmínili, že svět pozvolna vstupuje do éry zvané post-smartphone, která je do značné míry určující pro to, jakým směrem se spotřební elektronika pohne dál. V tuto chvíli táhnou prodej elektroniky zejména tablety, které by měly být na vzestupu i v dalších letech.

Nás ale zajímaly při první představovací akci zejména gadgety. Vystavovatelů bude na CES 2013 celkem asi 3300.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Liquid Images sází na HD kamery pro sportovní aktivity, které umí přes wi-fi přenášet obraz přímo do mobilních telefonů či tabletů.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Ztrácí se vám zavazadla? Tato vychytávka za 50 amerických dolarů vám při umístění do bagáže přesně odpoví na otázku, kde se asi tak mohla ztratit.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Wilson mají sympatickou novou hračičku, která za 199 dolarů výrazně zesiluje telefonický signál v autech či kancelářích. Rozdíl je opravdu markantní, avšak v delších tunelech budete stále i tak ztraceni.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Zubní kartáčky se zpěváky a pohádkovými postavami hrají vždy dvě minuty písničky daných interpretů, aby děti někončily s čištěním zubů dříve.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Chevrolet umožňuje ve svých nových vozech pomocí technologie MyLink spárovat váš mobil s palubním systémem a například streamovat audio.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Sennheiser tlačí své ultraluxusní pecky do uší, které mají vskutku křišťálově jasný zvuk. Cena je však extrémně vysoká - bezmála 20 tisíc korun.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Robotická koule Sphero není úplnou novinkou, ale začíná se pro ní už objevovat několik aplikací. Ty může koule na dálku ovládat. Interaktivní gadget je však aspoň podle toho, co jsme na CES viděli, zatím vysoce poruchový.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Suverénně největší nesmysl první části veletrhu. Vidlička, která počítá jak rychle jíme a kolikrát jsme ji vložili do úst. A k čemu to vlastně je? Tvůrci Hapifork tvrdí, že bude zajímavé porovnávat data z jednotlivých zemí. Za sto dolarů? Tak to určitě...

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Bitva miniaturních robotů na CES Unveiled upoutala mnoho geeků, k dokonalosti mají však tyto technologie ještě daleko.

Reklama

Výběr článků

Načítám