Hlavní obsah

Soud zrušil zákaz prodeje tabletů Galaxy Tab 10.1 v USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký soud zrušil prozatímní zákaz prodeje tabletů Samsung Galaxy Tab 10.1 ve Spojených státech. Ten v červnu v rámci patentového sporu prosadil americký konkurent Apple kvůli tomu, že Samsung údajně okopíroval design iPadu. Informovala o tom v úterý agentura Reuters.

Článek

Galaxy 10.1 je sice starší model, rozhodnutí by ale i tak mohlo pomoci podpořit prodej společnosti Samsung v době blížící se vánoční sezony. "Jsme potěšeni krokem soudu, který dává za pravdu našemu názoru, že nedošlo k žádnému porušení designového patentu Applu," uvedl Samsung.

Foto: Apple

Apple iPad

Samsung navíc podal žalobu, podle které nový telefon iPhone 5 společnosti Apple porušuje některé jeho patenty. Důvodem je podpora technologie rychlých mobilních sítí LTE.

Foto: Apple

iPhone 5

V právních bitvách, které obě společnosti vedou už od loňského dubna, je zatím úspěšnější Apple. Soud v Kalifornii totiž na konci srpna rozhodl, že Samsung musí svému konkurentovi za zneužití patentů zaplatit 1,05 miliardy USD (20,9 miliardy Kč). [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám