Hlavní obsah

Zloděj vykradl sídlo zesnulého Steva Jobse

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palo Alto

V Kalifornii bylo vykradeno sídlo zesnulého šéfa společnosti Apple Steva Jobse. Zloděj si odnesl počítače v hodnotě 60 000 dolarů (1,2 miliónu korun) a různé osobní předměty, informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Jobsovo sídlo v Kalifornii v Palo Alto

Článek

Podle zahraničních médií policie už zadržela 35letého Kariema McFarlina a obvinila ho z krádeže a prodeje odcizeného majetku. Zatím je ve vazbě a na jeho propuštění byla stanovena kauce ve výši 500 000 dolarů (přes deset miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

Steve Jobs

Státní žalobce Tom Flattery odmítl sdělit, zda ukradené předměty patřily přímo zesnulému Jobsovi, nebo jiným členům rodiny. Jisté tak není, zda se nepodařilo zcizit plány společnosti Apple na budoucí produkty. Podle některých zahraničních zdrojů měl totiž Jobs zanechat vedení amerického počítačového giganta plány až do roku 2015. [celá zpráva]

Jobs zemřel minulý rok v říjnu v 56 letech. V minulosti se potýkal s rakovinou a v roce 2009 podstoupil transplantaci jater. V srpnu minulého roku se vzdal pozice ředitele firmy, což byl jasný znak toho, že jeho zdravotní stav je vážný. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám