Hlavní obsah

Seznam představil nový Sport.cz

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seznam.cz a vydavatel deníku Právo Borgis spustili v pondělí novou podobu sportovního serveru Sport.cz. Změna je částečně inspirovaná úspěšností podoby společenského on-line serveru Super.cz, která byla spuštěna minulý rok. Sport.cz také přichází s novou mobilní verzí.

Foto: mif, Novinky

Nový Sport.cz

Článek

Změny jsou u nového Sportu patrné hned na první pohled. Dominantním prvkem jsou sportovní výsledky, návštěvníci se tak hned dozví, kdo s kým hrál a s jakým výsledkem zápas skončil. Stejně jako u serveru Super.cz se na domovské stránce Sportu zobrazují události podle času uveřejnění. Podrobný výsledkový servis je k dispozici z navigace ve spodní části stránky.

Foto: mif, Novinky

Články se zobrazují podle data publikace

„Když jsme přemýšleli, jak náš Sport.cz upravit, začali jsme tím, že jsme se v kvalitativním dotazování zeptali sportovních fanoušků, co čekají od sportovního webu. Odpověď byla jednoznačná: v první řadě mě zajímají výsledky, teprve pak další informace, fotky a videa,“ uvedl produktový manažer služby Sport.cz Norbert Gulevič.

Foto: mif, Novinky

Podrobný výsledkový servis je k dispozici z navigace ve spodní části stránky

„Chceme, aby si na Sport.cz každý rychle našel to, kvůli čemu přišel. Proto jsou výsledky vidět na první pohled a čtenář si je nemusí složitě někde hledat. Například gólový souhrn najde uživatel ve článku hned pod nadpisem,“ konstatoval Gulevič.

Nové on-line reportáže

Kromě nového loga přichází Sport.cz s dalšími zajímavými novinkami. Například zcela novými on-line reportážemi pro vybrané sportovní disciplíny – fotbal, hokej, tenis a závody F1. Každý ze jmenovaných sportů má totiž svoje specifika, proto jsou tomu přizpůsobeny i dané typy přímých přenosů. Nové jsou také galerie pro procházení fotek či sportovních videí.

„Čtenáři Sport.cz nebudou muset zápasit se složitou fotogalerií. Naopak se snadno dostanou k fotkám, které je zajímají. Nebudeme také používat fotky pro fotky. Jinými slovy se budeme snažit nepoužívat stále tytéž fotky sportovců. Když nebudeme mít fotky přímo z dění daného zápasu, raději je v upoutávce na článek nahradíme grafickými prvky – například logy sportovních klubů, o kterých je řeč,“ vysvětlil produktový manažer služby Sport.cz.

Na novém Sportu nebudou chybět ani názorová fóra. Po vzoru serveru Novinky.cz zavedl Seznam.cz i zde osvědčenou korespondenční registraci, kdy uživatelé budou v diskuzích vystupovat pod svými skutečnými jmény a pod každý článek budou moci umístit jen tři příspěvky. „Domníváme se, že ve třech příspěvcích je možné dostatečně vlastní názor k danému článku vyjádřit. Názorové fórum na Sport.cz nemá nahrazovat diskusní fóra či chaty,“ dodal Gulevič.

Mobilní Spor.cz

Sport.cz má i svoji mobilní verzi, která využívá takzvaný adaptive layout. To znamená, že obsah na stránce se automaticky uzpůsobí konkrétnímu zařízení podle jeho obrazovky tak, aby čtení pro návštěvníky bylo pohodlné a příjemné. Jinak se tedy zobrazí stránka v tabletu a jinak v chytrém telefonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám