Hlavní obsah

V červenci se lidé podle Seznamu nejvíce zajímali o Amy Winehouseovou

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé se na internetu v červenci nejvíce zajímali o pětinásobnou vítězku Grammy Amy Winehouseovou, která minulý měsíc zemřela. Vyplývá to ze statistik české portálové jedničky Seznam.cz, která přináší pravidelně každý měsíc statistiky o největších internetových skokanech.

Foto: Profimedia.cz

Amy Winehouseová

Článek

Zájmu lidí o Amy Winehousovou využili i počítačoví piráti. „Zaznamenali jsme zatím dva útoky, které využívají techniky velmi podobné spamu. Útoky jsou zatím pouze v portugalštině, ale lze předpokládat, že je jen otázkou času, než se objeví další hrozby i v jiných jazycích. Zprávy jsou rozesílány z náhodně generovaných e-mailových účtů a názvy e-mailů se průběžně mění,“ uvedl mediální zástupce společnosti Symantec Petr Cícha.

„Vždy jsou ovšem spojené se smrtí populární zpěvačky a snaží se uživatele nalákat na otevření nebezpečného odkazu. Bezprostředně po kliknutí na odkaz se otevře v internetovém prohlížeči další okno, které vybízí uživatele ke stažení souboru, který se tváří například jako obrázek nebo video soubor,“ dodal.

Podle něj název souboru sice souvisí s celebritou, ve skutečnosti se však nejedná o žádné video ani obrázek, ale o nebezpečný virus Infostealer Bancos. [celá zpráva]

Plechová kavalérie a box

Kromě Amy Winehousové se lidé podle Seznamu zajímali také o seriál Plechová kavalérie, registr dlužníků, box mezi Kličkem a Hayem či vitamín D. „Červenec můžeme charakterizovat jako měsíc prázdnin a dovolených,“ konstatoval Roman Dušek, produktový manažer fulltextového hledání na Seznamu.

„Informace týkající se dovolených se tak objevily ve skokanech měsíce. Patří sem například vitamin D, který se vytváří působením slunečního záření nebo například dotaz na 1000 her pro mladé a staré. Tradičním strašákem všech „dovolenkářů“ je špatné počasí, asi také proto patřil web českého hydrometeorologického ústavu mezi skokany měsíce,“ dodal.

Statistika internetových skokanů zachycuje dotazy, které byly v červenci 2011 hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Jedná se tedy o dotazy, které odráží aktuální zájmy uživatelů o určitá témata, kauzy, nebo produkty.

Kompletní výsledky jsou umístěny na stránkách seznam.skokanu.sweb.cz. Nejzajímavější internetové skokany naleznete v následující tabulce.

Největší skokani - červenec 2011
Osobnosti
1.Amy Winehouse
2.Petra Kvitová
3.Milena Vostřáková
4.Harry Potter
Praktické dotazy
1.Registr dlužníků online zdarma
2.Poštovní spořitelna internetbanking
3.Brigády
4.Hry pro nejmenší
Zábava, kulturní, společenské a sportovní akce
1.Box Kličko vs Haye
2.Tour de France 2011
3.Rock for People 2011
4.Rally Bohemia 2011
TV pořady, filmy, seriály
1.Plechová kavalérie
2.Farmář hledá ženu
3.Mladší o pár let
4.Harry Potter

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám