Hlavní obsah

Extrémně tenký a výkonný mobil od Samsungu si koupily už tři milióny lidí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung slaví, její vlajková loď – chytrý telefon Samsung Galaxy S II se prodává nejlépe v historii firmy. Za pouhých 55 dní, tedy necelé dva měsíce, si nový mobil koupily tři milióny lidí. Poptávka po přístroji je tak vysoká, že na konci června dokonce někteří tuzemští výrobci hlásili vyprodané sklady.

Článek

Předchůdce dvojky, model Samsung Galaxy S, potřeboval k překonání mety tří miliónů 85 dní. Dodejme, že celosvětově se jej přitom prodalo přes 17 miliónů. „Vlajková loď Samsungu překonává očekávání nejen v Česku, ale na všech světových trzích. Za první měsíc prodeje se v Jižní Koreji Samsungu Galaxy S II prodalo milión kusů,“ uvedla mediální zástupkyně společnosti Samsung Veronika Šoufková.

Na iPhone 4 je Samsung Galaxy S II i přesto krátký. Chytrému telefonu od Applu totiž stačilo na překonání hranice tří miliónů necelý měsíc. Stejný zájem přitom zákazníci měly i předchozí generaci – verzi 3G. I té se prodaly tři milióny za měsíc.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy S II

Samsung Galaxy S II je vybaven dotykovým 4,27palcovým kapacitním displejem S-AMOLED, který nabízí rozlišení 800 x 480 obrazových bodů. Jeho hlavní předností by měla být dobrá čitelnost i za ostrého slunečního svitu, tedy v situacích, které činí problém většině konkurenčních modelů.

K dispozici je i procesor Samsung Exynos taktovaný na 1,2 GHz, 1024 MB operační paměti a 32GB prostor pro uložení dat, který je možné dále rozšířit pomocí paměťových karet typu microSDHC. Telefon pohání mobilní operační systém Android 2.3.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám