Hlavní obsah

Zkrachovalý Nortel prodá tisíce svých patentů za miliardy dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkrachovalý kanadský výrobce telekomunikačních zařízení Nortel Networks prodá své zbývající patenty za 4,5 miliardy dolarů (asi 75 miliard Kč) konsorciu šesti podniků, které zahrnuje americké firmy Apple a Microsoft. Nortel oznámil, že konsorcium zvítězilo v aukci, ve které soupeřilo například s dalšími americkými společnostmi, jako je Intel.

Foto: Novinky

Nortel

Článek

Prodej zahrnuje více než 6000 patentů a patentových aplikací. Aukce začala v dubnu na 900 miliónech dolarů. Konečná prodejní cena podle internetového serveru BBC výrazně překonala dřívější odhady, které se pohybovaly od jedné do dvou miliard dolarů.

"Velikost a dolarová hodnota této transakce je nebývalá. Stejně jako byl výrazný zájem o toto portfolio (patentů) mezi velkými společnostmi po celém světě," uvedl šéf strategie Nortelu George Riedel.

Nortel v minulosti patřil mezi největší dodavatele telekomunikačních zařízení na světě. Začátkem roku 2009 byl ale nucen požádat o bankrotovou ochranu před věřiteli. Od té doby již získal pro věřitele zhruba 3,2 miliardy dolarů prodejem svých podnikatelských aktivit, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám