Hlavní obsah

Papež spustil nový vatikánský zpravodajský server

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vatikán

Vatikán ve středu plně vstoupil do světa internetu, když spustil svůj ultramoderní multimediální portál, který přináší všechny aktuální informace o životě církve. Na nové internetové stránce je fotografie papeže Benedikta XVI., jak osobně píše své první poselství na sociální síti Twitter.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Papež Benedikt XVI. se učil, jak vkládat zprávy na webVideo: Reuters

 
Článek

"Drazí přátelé, právě jsem spustil www.news.va. Pochválen buď náš pán Ježíš Kristus. S mými modlitbami a s mým požehnáním," praví se v poselství, které napsal v angličtině. Kromě angličtiny přináší portál informace také v italštině.

Portál odkazuje na hlavní vatikánská média - vatikánský rozhlas, deník Osservatore Romano, agenturu Fides a CTV (vatikánské televizní středisko).

Foto: Novinky

news.va

Jeho spuštění je nová etapa tažení Benedikta XVI. na poli sdělovacích prostředků. Podle experta Sandra Magistera z italského týdeníku L'Espresso chce prostřednictvím nového portálu proniknout přímo k lidem a rozšířit okruh těch, kdo na dění v církvi mohou reagovat.

Znalec vatikánských záležitostí Bruno Bartoloni, kterého cituje agentura AFP, řekl, že církev pochopila, že její postoje jsou často špatně chápány, protože média s oblibou zdůrazňují jen barvité aspekty jejího života a kritiky na její adresu nebo zjednodušují její poselství.

Bartoloni také poukázal na roli nedávného skandálu s pedofilními kněžími na změnu postoje Vatikánu ke komunikaci. "Pedofilní skandál vedení církve šokoval a přivedl ho k tomu, aby upustilo od strnulého jazyka minulosti, i když ten stále ještě přežívá," řekl tento expert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám