Hlavní obsah

Německá televize ZDF zaměstnala dva tweetery, kteří ji falšovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Od hackerského žertu k řádnému zaměstnání. Tak by se dal shrnout osud dvou mladých Němců, kteří se v roce 2009 zaregistrovali na síti jako "ZDFonline" a "ZDFinfo". Pod falešným jménem pak řadu týdnů tweetovali zprávy druhého německého televizního programu včetně fundovaných odpovědí uživatelům sítě.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Televize zareagovala neobvykle: uznala, že oba dělali svou práci velmi kvalitně, a zaměstnala je jako smluvní partnery.

"Oba odvedli prvotřídní práci a tweetovali tak dobře, že bychom to sami lépe nedokázali," řekla agentuře DPA Tina Kutscherová, vedoucí hlavní redakce nových médií v ZDF.

Novými zaměstnanci jsou 24letý Marco Bereth ze Schwäbisch Hallu a Michael Umlandt z Heilbronnu. ZDF údajně jejich počínání sledovala od samého počátku, protože však televizi nedělali ostudu, nezasahovala. Když počet jejich kontaktů neustále rostl, obrátili se sami Umlandt a Bereth na televizi a byli smluvně přijati. Nyní již rok a půl tweetují pro centrálu ZDF v Mohuči oficiálně.

"Dlouho jsme nepřemýšleli a nabídku přijali," uvedl Umlandt. Předtím pracoval pro lokální radiostanici v Heilbronnu, jeho kolega obsluhoval internetový obchod.

Kutscherová však varovala další případné zájemce o podobnou práci, aby to stejným způsobem raději nezkoušeli. "Není bohužel tolik příležitostí, aby redakce hledala právě přesně to a okolnosti byly natolik šťastné," řekla. Napodobitelům by mohla hrozit žaloba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám