Hlavní obsah

Microsoft zapomněl zaplatit za doménu, na níž provozuje část mailových schránek

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózní chyba se stala softwarovému gigantu - firmě Microsoft. Zapomněl zaplatit registrační poplatek za svoji doménu technet.ms, na které nabízí svým uživatelům bezplatný e-mail. Uživatelé, jejichž adresy končí příznakem @technet.ms se tak nyní nedostanou ke své poště. Microsoft již na opětovném zprovoznění služby pracuje.

Foto: Novinky

Microsoft

Článek

„S politováním a omluvou musíme oznámit, že doména http://technet.ms a především pak Cool Hotmail adresy s příznakem @technet.ms jsou v současné době nefunkční. Stala se relativně běžná, leč zcela neočekávaná chyba - doména vyexpirovala,“ vysvětluje nedostupnost internetových stránek a e-mailových schránek zaměstnanec Microsoftu na blogu firmy. K vidění zde.

Pikantní je, že registrátoři majitele vždy upozorňují na vypršení platnosti domény s dostatečným předstihem. Často opakovaně. Zpravidla se tak nikdy nestává, že by někdo přišel o doménu, o kterou má skutečný zájem. U Microsoftu však prý pochybil lidský faktor.

„Chybka se stala řetězem událostí, přehlédnutých notifikací a tak dále. Doména je v záchranné zóně a teď jen čekáme, kdy registrátor přizná platbu a doménu obnoví,“ uvedl na blogu zaměstnanec Microsoftu s tím, že lidé o své schránky nepřijdou.

E-maily do schránky vůbec nedorazí

Zároveň by podle něj neměli promeškat ani žádný důležitý e-mail, protože zprávy zasílané na @technet.ms se odesílatelům vrací jako nedoručitelné, to znamená, že do schránky vůbec nedorazí.

„Na nápravě pracujeme a věříme, že během dnešního dne ji registrátor znovu uvede do provozu,“ uvedl v pondělí 14.2. zaměstnanec softwarového giganta. Ale ani ve středu odpoledne ještě nebyly stránky http://technet.ms dostupné.

V Česku je možné doménu s koncovkou .ms zaregistrovat za 1200 korun. Prodloužení registrace vyjde na několik stovek korun ročně. Čistý zisk Microsoftu jen za poslední čtvrtletí loňského finančního roku činil 4,52 miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám