Hlavní obsah

Kuba odsoudila novou videohru, v níž má být zabit Fidel Castro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havana

Kuba kritizovala novou videohru, v níž se hráči coby příslušníci americké speciální jednotky pokoušejí zabít mladého Fidela Castra. Podle kubánských sdělovacích prostředků je to legitimizování vraždění ve jménu zábavy a z amerických dětí prý dělá psychopaty.

Foto: Profimedia.cz

Call of Duty: Black Ops

Článek

Očekává se, že se hra s názvem Call of Duty: Black Ops stane hitem v tomto oboru zábavy.

Na webové stránce Cubadebate se objevil přehled všech neúspěšných pokusů o zavraždění někdejšího kubánského vůdce. Web také komentuje videohru a tvrdí, že se teď americká vláda pokouší dosáhnout s pomocí virtuální reality toho, co je jí nepodařilo za 50 let Castrova vládnutí.

Podle Kubánců bylo na Castra spácháno 600 pokusů o zabití. Jeho odpůrci prý využívali všech možných prostředků od otrávených tužek přes explodující cigarety.

Úspěšná herní série

Hra, která je na trhu od 9. listopadu, hráče přenáší k tajným operacím za období studené války a umožňuje jim střílet v havanských ulicích ve snaze zabít Castra.

Call of Duty: Black Ops je sedmá hra série a třetí z amerického studia Treayarch. Prodej její předchůdkyně Call of Duty: Modern Warfare 2 vydělal miliardu dolarů.

Není první hrou, která vzbuzuje otazníky. Minulý měsíc zakázala americká armáda vojákům na svých základnách hrát Medal of Honor, v níž mohli hráči v roli členů Talibanu zabíjet americké vojáky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám