Hlavní obsah

Hackeři pomocí e-mailu ukradli tajné dokumenty o korejské obraně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Počítačoví piráti se prostřednictvím e-mailů s falešnými adresami zmocnili tajných dokumentů o jihokorejských zahraničních vztazích a obraně. Agenturu AFP o tom v pátek informovaly tajné služby. Podle jihokorejských médií podezření padlo na čínské hackery.

Foto: Profimedia.cz

Ministerstvo obrany zjistilo, že e-maily pocházely z počítačů připojených k internetu v Číně.

Článek

Piráti jihokorejským vládním činitelům posílali e-maily z adres diplomatů a spolupracovníků prezidenta. Přikládali k nim zdánlivě důležité dokumenty, které ale obsahovaly virus a stahovaly soubory z počítačů, kde byly otevřeny.

Jak napsala agentura AP, e-maily využívaly adresy dvou hlavních jihokorejských portálů. Ministerstvo obrany však podle jihokorejského tisku zjistilo, že pocházely z počítačů připojených k internetu v Číně. Úřad se k této zprávě bezprostředně nevyjádřil.

Útokům hackerů čelily jihokorejské vládní weby i v minulosti. V červnu kvůli útokům vedeným z čínských počítačů zkolabovaly internetové stránky jihokorejského ministerstva kultury a spravedlnosti.

Terčem rozsáhlých kyberútoků se stala Jižní Korea také loni, kdy se zhroutily jihokorejské vládní stránky. Soul obvinil hackery ze Severní Koreje, která má podle Soulu internetovou bojovou jednotku, jež se snaží z jihokorejských počítačů ukrást strategicky důležité informace. Americké úřady, jejichž stránky byly také napadeny, však vyloučily, že útok vzešel z KLDR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám