Hlavní obsah

V továrnách dodavatelů Microsoftu byly porušeny pracovní zákony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě čínské továrny z jihu země, které dodávají zboží pro americký Microsoft, porušily legislativu pro práci přesčas a špatně evidovaly práci mladých lidí ve věku 16 až 18 let. Uvedla to v pondělí čínská organizace, která situaci sleduje.

Foto: Novinky

Microsoft

Článek

Na nesrovnalosti prvně upozornil minulý týden Národní výbor pro pracovní otázky, americká nezisková organizace, která sleduje zacházení s lidmi, kteří v zahraničí dělají pro americké firmy. Organizace upozornila na práci mladých jedinců na dlouhé směny, kteří během pracovní doby nesmějí použít toaletu.

Továrny patří společnosti KYE Systems, která sídlí na Tchaj-wanu, a vyrábějí pro Microsoft webové kamery, počítačové myši a ovladače k herní konzole Xbox. Lidé z lokálních čínských úřadů v pondělí dodali, že mladí lidé z továren nebyli ani správně registrováni. Omezení týkající se toalet se ale nepotvrdila.

Závodům čínské úřady nařídily dát vše do pořádku. Microsoft minulý týden uvedl, že situaci hodnotí na místě čtyřikrát do roka a že od KYE dostává pravidelné týdenní zprávy. Do závodů se chystá tým nezávislých auditorů, napsala agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám