Hlavní obsah

Pražské letiště spustilo bezdrátový internet pro cestující zdarma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pražském letišti je od pondělí cestujícím k dispozici bezdrátové připojení k internetu, známé jako WiFi. Základní připojení je zdarma, rychlejší verze je placená. Oznámila to mluvčí letiště Eva Krejčí.

Foto: Profimedia.cz

K bezdrátovému internetu se lidé budou moci zadarmo připojit pomocí laptopů, miniaturních netbooků, nebo mobilních telefonů s vestavěným WiFi adaptérem.

Článek

WiFi funguje v obou hlavních terminálech a ve spojovací chodbě mezi nimi. Rychlost bezplatného připojení je 256kbit/s, placená síť má rychlost až 10Mbit/s. Podle vrchní ředitelky letiště pro služby Marcely Hrdé budou moci cestující díky internetu efektivněji využít čas při čekání na letadlo.

Letiště si v loňském roce nechalo udělat průzkum, ze kterého vyplynulo, že právě službu WiFi pasažéři v Praze nejvíce postrádají. Dosud se cestující mohli k internetu připojit zdarma pouze ve VIP saloncích a v některých kavárnách či restauracích. Možné bylo také využít placené služby T-Mobile HotSpot.

Praha se po Vídni, Moskvě, Madridu, irském Shannonu a tureckém Izmiru stala šestým evropským mezinárodním letištěm, které WiFi cestujícím poskytuje. Bezplatné připojení k bezdrátovému internetu nabízí v České republice také řada restaurací a kaváren, některé obce jej zavedly pro své občany.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám