Hlavní obsah

Hrej a neplať 37/2003: V hlavní roli penis

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnešní první hra rozhodně není vhodná pro děti, jelikož je plná penisů, kondomů, spermií a podobných věcí. A komu by se i přesto nezamlouvala, ten si může vyzkoušet Bombermana 3D nebo jednu českou textovku.

Článek

KillKiss

Jak už jsem naznačil v úvodu, je KillKiss poměrně obscéní hrou a sám autor ji označuje jako vhodnou až pro osoby starší 16ti let, k čemuž se mohu jen připojit. A o co že zde tedy kráčí? Nic moc originálního - celá hra je silně inspirována Space Invaders, akorát že malou raketku nahradil malý penis, který si vesele pochoduje po spodku hrací plochy (ano, opravdu pochoduje a to dost kuriózním způsobem) a snaží se sbírat nebo se vyhýbat předmětům padajícím shora.

Nechci zde suplovat manuál a vyjmenovávat vám, čeho že se dočkáte (pro netrpělivce dodávám, že jsou to povětšinou kondomy) a jaké má chycení toho či onoho důsledky. Ovládání ostatně máte popsáno hned na hlavní herní obrazovce a zbytek pochopíte jistě záhy samy.

Já se omezím pouze na konstatování, že přesto že legendární Catch the Sperm, kterou se KillKiss zjevně nechal inspirovat, byla vtipná, originální a poučná. V tomto případě tomu tak ale není, což jisté cílové skupině, které jistě přijde pochodující ejakulující penis nesmírně vtipný, jistě nebude vadit.

DOWNLOAD, homepage, 1 MB, 6/10

Napalm Bomber 3D

Děti už můžou otevřít oči a pokračovat ve čtení, protože na následujících řádcích se už nedoučtou nic o sexu, ale pouze o zabíjení pomocí nastražených výbušnin, což je v dnešním světě celkem běžná věc. Ano máte pravdu, mluvím o remake slavného Bomermana. Jak bývá zvykem, tím hlavním, co bylo přepracováno, je grafika, která dostala nový háv, jenž je, jak se sluší a patří, 3D. S tím úzce souvisí možnost volby několika různých prostředí, přičemž jedno vypadá lépe než druhé.

Tím ovšem výčet vylepšení končí (snad kromě možnosti hry přes internet, která zase není až tak nová), což není vůbec na škodu, protože proč měnit něco, co funguje tak dobře jako Bomermanův herní systém.

Ovšem na závěr musím upozorni na jedu malou, leč pro některé docela závažnou chybičku: pokud nemáte někoho, kdo by s vámi zasedl k jedné klávesnici, nebo se utkal po síti, pak hru ani nestahujte. Nelze totiž hrát s počítačem.

DOWNLOAD, homepage, 4.3 MB, 7/10

Život na koleji

Jak slíbil na začátku, v dnešním dílu nebude chybět ani jedna česká adventura. Jak tomu tak u textových her už bývá, jsou většinou amatérské, což v tomto případě není vůbec na škodu - díky hře totiž nahlédnete do bujarého vysokoškolského života na jedněch brněnských kolejích.

I samotné vzezření hry je docela zajímavé a originální. Tváří se totiž jako jedno dialogové okno, kde vidíte vše pohromadě: pohled na danou scénu, výběr lokality a akce nebo inventář. Díky tomu je ovládání velice jednoduché a intuitivní.

Dál už nebudu pokračovat, protože bych vás tak připravil o největtší kouzlo každé adventury, což jest pomalé odkrývání děje (i když v tomto případě nemůže být oději skoro řeč). Pokud si tedy chcete zavzpomínat na studentská léta, podívat se, že v Brně se studuje a paří jako všude jinde, nebo jen získat motivaci pro přijetí na vysokou školu, pak je pro vás Život na koleji jako stvořený.

DOWNLOAD, 0.3 MB, 7/10

Reklama

Související články

Hrej a neplať 32/2003: Worms se vracejí

Po krátké letní přestávce jsem opět zde, abych vám naservíroval tři hry zdarma. Dnešní menu zní: výborná variace na téma Worms, brutální akční plošinovka...

Hrej a neplať 33/2003: Mario je zpátky!

Další díl plný her zdarma se pomalu stává skutečností, a proto zbytečně nezahálejte, stahujte a bavte se! Dnes vám v tom pomůže Super Mario, vesmírná střílečka...

Výběr článků

Načítám