Hlavní obsah

Hrej a neplať 32/2003: Worms se vracejí

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po krátké letní přestávce jsem opět zde, abych vám naservíroval tři hry zdarma. Dnešní menu zní: výborná variace na téma Worms, brutální akční plošinovka a závody.

Článek

Worm Wars 3

Máme před sebou už třetí pokračování červích válek, kteréžto si sice za vzory svých postav berou roztomilé bezobratlé živočichy ze hry Worms, ale zásadně mění herní systém na real-time strategii. Ve zkratce lze říci, že pokud se vám líbily předchozí díly, pak budete i tentokrát spokojeni, prtože žádná změna není nikterak zásadní.

A vy, kteří jste o hře ještě ani neslyšeli? Pak byste měli rozhodně uvažovat alespoň o jejím vyzkoušení, tedy v případě, že nejste zapřísáhlí odpůrci strategií. Představte si totiž herně průměrnou strategii, která je však neuvěřitelně vtipná svým vzezřením: žížaly si hrají na vojáky, vyhlašují válku mravencům bombardováním mraveniště atd. Vše je navíc doplněno neméně zábavnými animovanými předěly.

Rovněž hudba i zvuky jsou na vysoké úrovni, pochvalu také zaslouží "výcvikový tábor", který ocení hlavně méně zkušení hráči. Zkrátka a dobře - opravdová letní pecka.

DOWNLOAD, homepage, 5.4 MB, 9/10

Splatter Joe

Není žádným tajemnstvím, že plošinovek je na světě víc než dost. A i když má tento nejstarší žánr počítačových her svá nejlepší léta za sebou, stále vznikají další a další. Podobné jako vejce vejci, jejichž kvalita ale kolísá. Dnes se však podíváme na lepší půlku spektra.

Těžko říci, proč mě záležitost s názvem Splatte Joe tolik zaujala. Její příběh o záchraně země před mutanty je omšelý stejně jako výběr zbraní stávající se ze samopalu a granátů a ani postarší grafika toho už moc nezachrání. Ovšem na druhou stranu je hra pěkně krvavá, na obrazovce bude červená jen svítit a co je hlavní - je dobře vyvážená: ani moc těžká, ani moc lehká.

Když k tomu pak přičteme docela povedené zvuky a brutální hratelnost, pak lze říci jediné - nudit se nebudete.

DOWNLOAD, homepage, 1.6 MB, 8/10

RunOut

Na závěr jako vždy odlehčíme, i když musím přiznat, že tentokráte jde ruku v ruce se snížením náročnosti i snížení kvality.

RunOut je totiž stoprocentní předělávkou z nějakého velmi starého automatu, kde řídíte červené Ferrari řítící se po silnici rychlostí až 240 km/h. Fyzika veškerá žádná, ale co je horší, celou trať projedete za půl minuty a víc jich tu není.

DOWNLOAD, homepage, 3.4 MB, 3/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 28/2003: Moorhuhn se vrací!

Hitem nejenom tohoto týdne ale možná i celého léta se stane další pokračování "lovu na slepice" Moorhuhn X, nicméně ani přesto by vaší pozornosti neměla...

Výběr článků

Načítám