Hlavní obsah

CeBIT: zdravotní stav přes internet a bezdrátově

Novinky, Ondřej Grym (Hannover)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní CeBIT se nevěnuje pouze počítačům, vystavovatelé se zajímají také o lidské zdraví a možnosti jeho monitorování. Jak díky moderní technice ještě lépe zjišťovat zdravotní stav a okamžitě o něm informovat lékaře, byť je od pacienta vzdálen tisíce kilometrů, ukazovaly desítky společností.

Foto: Novinky

Leadtek, známý výrobce grafických karet, se podepsal také pod zařízení, které zaznamenává EKG.

Článek

A nechybí mezi nimi ani taková jména, která byla dříve známa pouze počítačovým našencům a hráčům. Jedním z nich je například Leadtek.

Jeho osmnáctigramová Health Baby krabička s OLED displejem zaznamenává po přiložení k hrudníku EKG včetně teploty těla. Data ukládá do vnitřní paměti kapacity 64 MB.

Jeho osmnáctigramová Health Baby krabička s OLED displejem zaznamenává po přiložení k hrudníku EKG včetně teploty těla. Data ukládá do vnitřní paměti kapacity 64 MB.

Odtud mohou být údaje přes USB kablík poslány do počítače nebo telefonu. Tady čekají na to, až je prohlédne lékař. Po připojení do USB portu se zařízení také dobíjí.

TechMedic používá i GPRS

Holandský specialista TechMedic BV představil nové zařízení rodiny Dyna-Vision. Systém s velikostí srovnatelnou s mobilním telefonem monitoruje 12 klinických parametrů přes senzory umístěné na kůži.

"Naším cílem bylo zvýšit komfort pacientů, snížit náklady na léčení a omezit dobu pobytu lidí v nemocnicích," uvedli představitelé firmy.

Produkt se aktivuje stisknutím jediného tlačítka. Získaná data posílá Dyna-Vision v reálném čase bezdrátově přes GPRS na centrální server. Zde údaje okamžitě vidí lékař. Pacient může přes zařízení také vyslat varovný signál.

Reklama

Výběr článků

Načítám