Hlavní obsah

Máte mobil bez antiviru? Pak nekráčíte s dobou

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koupit mobilní telefon bez vestavěného antiviru a firewallu bude zanedlouho stejnou raritou jako připojení nezabezpečeného počítače k internetu. Mobily jsou totiž stále dokonalejší. Roste jejich výkon i rychlost. Často se právě tyto přístroje stávají mobilní kanceláří, která obsahuje mnoho citlivých dat.

Foto: Novinky

Mobily bez antivirové výbavy se stanou v budoucnu raritou.

Článek

Mobilní zařízení svým počtem rychle předstihují pécéčka. Uživatelé mohou díky nim přistupovat k informacím prostřednictvím různých bezdrátových sítí, jako je Wi-Fi.

Podle bezpečnostních analytiků si proto mobilní zařízení zaslouží stejný typ ochrany, která je potřeba u pécéček – antivirus, firewally a antispywarový software. Aplikace pak chrání data uložená na těchto zařízeních a možnost jejich krádeže je tudíž výrazně menší.

Antiviry pro mobily se stávají běžnou věcí.foto: Novinky

V současnosti jsou antivirové programy dostupné nejen pro mobily vybavené systémem Windows Mobile 5 a 6 či Symbian/S60. Trend Micro rovněž uvedl i nástroj pro telefony s operačním systémem Symbian OS 9.1/UIQ 3.0. Ten je použit v modelech Sony Ericsson P1, W960 a M600.

„Uživatelé těchto zařízení si mohou přímo stáhnout zkušební verzi TMMS 3.0 a vyzkoušet si ochranu před hackery, průniky a škodlivými kódy, které se stávají stále rostoucí hrozbou mobilním zařízením využívajícím nezabezpečené bezdrátové sítě. Toto řešení také chrání před úniky dat prostřednictvím firewallů,“ uvedli zástupci Trend Micro.

„Snažíme se být stále o krok před zločinci,“ dodala firma s tím, že jsou mobilní hrozby stále propracovanější.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám