Hlavní obsah

Dárky na internetu objednávejte do 21. prosince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina internetových obchodů bude přijímat objednávky vánočních dárků do pátku 21. prosince. U některých obchodníků pak bude možné si vyzvednout zboží, které je skladem v prodejně, i 23. prosince a výjimečně také na Štědrý den. Oznámila to Asociace pro elektronickou komerci.

Článek

Většina obchodníků expeduje dopravcům zboží pro zákazníky nejpozději 20. nebo 21. prosince. Obchodníci ale zákazníkům doporučují nečekat s nákupem na poslední chvíli.

"Zájem o pohodlné internetové nakupování je letos veliký a ne všechno zboží může být tři dny před Vánoci na skladě," uvedl výkonný ředitel asociace Jan Vetyška. Zákazníci z Prahy, Brna a dalších větších měst mají výhodu v podobě existence kamenných prodejen internetových obchodníků.

U některých bude možné si osobně vyzvednout zboží i 23. a 24. prosince. Internetové obchody letos očekávají za vánoční nákupy tržby kolem pěti miliard korun. Za celý rok by se měly tržby vyšplhat na 18 až 19 miliard, což je o třetinu více než loni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám