Hlavní obsah

Cyber-shot T2: foťák do kapsy s pamětí pro 1250 snímků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Cyber-shot T2 od japonské Sony se od podobných kapesních foťáků na trhu liší v jednom zásadním ohledu. Do vínku dostal vlastní paměť s kapacitou 4 GB pro pořízené snímky. Uchová v ní asi 1250 fotek v nejvyšším rozlišení (8,1 Mpix), co zvládne.

Článek

Fotoaparát pracuje s objektivem Carl Zeiss s 3x optickým zoomem. Je schopen pořizovat snímky v rozlišení 8,1 megapixelu. Systému nechybí závěrka, která reaguje na úsměv (Smile Shutter) a jež pořídí automaticky snímek jen tehdy, pokud se fotografovaný subjekt usmívá. (Smile hunter je poměrně spolehlivý, ovšem nereaguje úplně na každou osobu. Někdy se prostě můžete smát od ucha k uchu a foťák stále nic.)

Snímky lze prohlížet na rozměrném 2,7palcovém dotykovém LCD panelu, je přítomem také výstup na HD  televizi.

Do zabudované flash paměti s kapacitou 4 GB zabudované se schová přibližně 1250 snímků v nejvyšším rozlišení. V rozlišení VGA lze uložit přes 40000 snímků. Podle zástupců Sony tato hodnota "vystačí na celý život." Snímky jsou automaticky indexovány a uspořádány do alb.

:. T2 bude na trhu hned v pěti barevných kombinacích. Do kabelky nebo pro nenáročného fotografa to pravé.

Uložené snímky lze označit popiskami a automaticky změnit jejich velikost díky technologii Sharemark, a to bez použití PC. Pokud jste online, můžete obrázky nahrávat na foto blogy a weby určené ke sdílení fotografií, jako je Flickr, díky přeinstalovanému prohlížeči videosekvencí Picture Motion Browser Portable.

Cyber-shot T2 bude v Evropě k dispozici od začátku listopadu 2007. Cena nebyla upřesněna.

Reklama

Výběr článků

Načítám