Hlavní obsah

Apple by měl ukončit výrobu počítačů, tvrdí analytici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozice společnosti Apple Computer se v průběhu let na trhu s výpočetní technikou mnohokrát prudce měnila. V současnosti je firma úspěšná hlavně na poli kapesních přehrávačů. Agentura Gartner je přesvědčena, že v dlouhodobějším měřítku Apple na trhu s osobními PC neobstojí a měl by tak přenechat výrobu počítačů Macintosh jiné firmě.

Článek

Gartner tvrdí, že by Apple měl skončit s produkcí počítačů kvůli velké konkurenci, která panuje na současném trhu. Podle webové stránky ZDNet UK, jenž citovala stanovisko Gartneru, má Apple přenechat výrobu počítačů Macintosh například společnosti Dell.

Dell je totiž blízkým spojencem Intelu, se kterým nově úzce spolupracuje Apple. Před několika měsíci se totiž společnost rozhodla vyměnit dodavatele mikroprocesorů pro svá PC. Apple tak přestal spolupracovat s IBM. [celá zpráva]

Analytici dodali, že by se měl Apple věnovat spíše tvorbě softwarových aplikací, v čemž podle nich vyniká a výrobu počítačů a jejich distribuci přenechat svým partnerům.

Apple Computer držel v červenci na trhu s počítači 4,6% podíl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám