Hlavní obsah

Evropa propadá on-line hazardu

Právo, gin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Evropě se rozmáhá hazard přes internet a lidi stahuje o stále více peněz. Zatímco před třemi lety dosahovaly roční příjmy v této sféře šest miliard eur, tedy v přepočtu zhruba 150 miliard korun, v roce 2013 to už bude dvakrát více.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Na hazardní sázky se zaměřuje přes patnáct tisíc webových stránek.

Vyplývá to z nejnovější zprávy Evropské komise, která konstatuje, že právní předpisy k hazardním hrám přes internet se po celé EU enormně liší.

Celosvětově přitom na každý povolený web on-line hazardních a peněžních her připadá více než pět webů, jež nabízejí on-line sázky v pokeru nebo on-line sportovní sázky, aniž by měly povolení.

„Trh on-line hazardních a peněžních her v EU nadále rychle roste. Jeho expanze ovšem musí jít ruku v ruce s odhodláním chránit naše občany, zejména nezletilé, a zajistit, aby nabídky tohoto druhu služeb v rámci EU byly seriózní a řádně regulované,“ uvedl komisař pro vnitřní trh a služby Michel Barnier.

Podle něho v EU „existuje značný nelegální trh služeb on-line hazardních a peněžních her.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám