Hlavní obsah

Někteří Češi nepovažují za nutné sjednat si pojištění do sousedních zemí

Novinky, Bára Buřínská

I přesto, že pro převážnou většinu Čechů, kteří tráví dovolenou v zahraničí, je sjednání pojištění nezbytným krokem, jsou i tací, kteří se pojistí jen při cestě do určitých destinací. A sjednat si pojistku například na Slovensko či do Německa jim přijde zbytečné.

Foto: Profimedia.cz

Přibalte s sebou na dovolenou i cestovní pojištění.

Článek

Vyplývá to z průzkumu společnosti Cetelem, který v červnu provedla agentura Stem/Mark na vzorku 521 respondentů.

Čtvrtina lidí zvažuje nutnost pojištění

Tři čtvrtiny lidí cestujících za hranice vnímají cestovní pojištění jako nutnost. Další čtvrtina Čechů ho považuje za potřebné pouze v závislosti na tom, kam cestuje. Nejčastěji jim připadá zbytečné sjednat si cestovní pojištění do sousedních zemí. První místo s přehledem zaujímá Slovensko (63 procent). Následuje Německo (24 procent) a Polsko (20 procent).

Zajímavé je, že podle Čechů je důležitější pojistit se na pobyt v Rakousku - jen zhruba jeden z deseti by se nepojistil -, než právě sousedním Německu. Každý dvacátý, který se pojišťuje v závislosti na destinaci, se domnívá, že je zbytečné se pojistit do zemí v rámci Evropské unie. Čtyři procenta nevidí důvod k pojištění, pokud směřují do Maďarska.

Sedm z deseti lidí si pojistku sjedná vždy

Podle průzkumu uzavírá cestovní pojištění při cestě do zahraničí vždy 70 procent lidí. Většinou ho uzavírá další pětina. Naopak většinou ho neuzavírá šest procent lidí a dalších pět procent si ho nesjednává nikdy.

Při výběru konkrétní pojistky je pro Čechy sice důležitá cena, o něco větší roli ale hraje výše pojistného krytí. O konkrétní situace, na které se pojištění v rámci jednotlivých limitů nevztahuje, se však nezajímá každý pátý.

Čtyři procenta respondentů se domnívají, že mezi rizikové či nebezpečné sporty, na které je třeba sjednat připojištění, patří plavání. V případě šnorchlování se už jedná o celou čtvrtinu. Naprostá většina lidí (89 procent) považuje cestovní pojištění za levné či cenově přijatelné.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám