Hlavní obsah

Češi se kvůli poplatkům snaží vyhýbat bankomatům cizích bank

Právo, vč, svj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři čtvrtiny Čechů se kvůli poplatkům snaží vyhledávat bankomaty svojí banky a cizím bankomatům se raději obloukem vyhýbají. Pokud bankomat jiného peněžního ústavu - hlavně z časových důvodů - přece jen využijí, za výběr hotovosti zaplatí až 40 korun.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

Jak také ukázal nedávný průzkum Raiffeisenbank,  jako zdroj informací lidé při hledání nejbližšího bankomatu své banky v okolí v nejvíce případech (56 %) využívají internet, respektive mobilní aplikaci.

Naprostá většina dotázaných – 85 procent – si vybírá hotovost z bankomatů alespoň jednou měsíčně, více než třetina lidí pak několikrát do měsíce. Jen tři procenta majitelů karet uvedla, že si hotovost z bankomatů nevybírají vůbec.

Podle průzkumu si lidé obvykle vybírají 500 až 1000 Kč, nebo naopak více než 2000 Kč.

Z dřívějšího průzkumu Equa bank zase vyplynulo, že ačkoliv se Češi snaží při výběrech hotovosti ušetřit, stále dvě pětiny z nich alespoň jednou za měsíc z bankomatu jiné než své mateřské banky peníze vyberou. Prakticky každý druhý Čech přitom vůbec netuší, kolik za výběr z bankomatu cizí banky vlastně zaplatí.

Reklama

Výběr článků

Načítám