Hlavní obsah

Z bankomatů České spořitelny lidé letos vybrali přes 280 miliard korun

Novinky, svj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od začátku letošního roku do 14. prosince lidé provedli 85 miliónů výběrů z bankomatů České spořitelny (ČS) v celkové výši 281,48 miliardy Kč. Počet výběrů tak meziročně vzrostl o 1,4 procenta, jejich celkový objem zůstal zhruba na stejné úrovni jako loni, informovala ve čtvrtek banka v tiskové zprávě.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

Rekordním dnem byl byl podle banky, která v ČR má nejvíc klientů, minulý pátek, kdy lidé provedli 404 000 výběrů z bankomatů ČS v celkovém objemu 1,65 miliardy Kč. Průměrná částka jednoho výběru tak činila 4000 Kč, tedy zhruba o tisíc korun více než je celoroční průměr.

Česká spořitelna má přes 1320 bankomatů a 92 platbomatů, což je největší síť v zemi. Bankomaty ČS vedle výběru hotovosti umožňují i další funkce, například zadání jednorázového i trvalého platebního příkazu, zaplacení složenky, dobití kreditu mobilního telefonu, změnu PIN kódu nebo zobrazení limitů karty.

Reklama

Výběr článků

Načítám