Hlavní obsah

Bankomaty umějí nově sjednat cestovní pojištění

Právo, Monika Ginterová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vybrané bankomaty tuzemských bank toho začínají umět čím dál tím více. Po České spořitelně, která začala umožňovat přes některé bankomaty platit třeba složenky a SIPO prostřednictvím čárového kódu, přicházejí ČSOB Pojišťovna a Poštovní spořitelna s možností uzavřít přes bankomat i cestovní pojištění, a to i pro lidi, kteří nejsou klienty těchto bank.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Jako doklad o uzavřené pojistce slouží stvrzenka, kterou bankomat vydá. „Lidé často odkládají cestovní pojištění na poslední chvíli. Podle dlouhodobých statistik si pojištění lidé nejčastěji sjednávají on-line ve čtvrtek a v pátek, tedy těsně před víkendovým odjezdem na dovolenou,“ říká Petr Kleiner z ČSOB Pojišťovny.

Hlavní výhodou je kromě snadného a rychlého vyřízení zejména dostupnost.

„Zájemci o pojištění si mohou na webu zjistit, který bankomat uzavření pojistky nabízí. Služba je navíc určena i pro ty, kdo nejsou klienty Poštovní spořitelny. Pojištění si tak může sjednat každý, a to třeba i při samotné cestě na dovolenou, “ doplňuje Tomáš Basista z Poštovní spořitelny.

Pojištění platí pro Evropu, Tunisko, Turecko, Kanárské ostrovy, Maroko, Izrael a Egypt. Kromě pojištění léčebných výloh je v tom i pojištění úrazu a odpovědnosti za škodu v rámci běžné dovolené. Pozor tedy na nebezpečné adrenalinové sporty a zábavu, která nemusí být běžným cestovním pojištěním pokryta.

Letos zájem o levnější balíčky

Češi, kteří letos v létě vyrážejí na zahraniční dovolenou, si nejčastěji pořizují levnější balíčky cestovního pojištění, které obvykle obsahují pouze pojištění léčebných výloh, případně asistenční službu.

„Největší zájem je o úrazové pojištění, naopak nejmenší o připojištění zavazadel,“ tvrdí Josef Cipra ze specializovaného internetového portálu, který srovnává cestovní pojištění čtrnácti pojišťoven působících v ČR.

Z délek cestovního pojištění vyvozuje, že Češi letos nejčastěji pojedou na prodloužený víkend po Evropě nebo na klasickou pobytovou dovolenou. Cena týdenního cestovního pojištění pro jednotlivce, který bude trávit dovolenou v Evropě, začíná přibližně na stokoruně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám