Hlavní obsah

Zeman s Klausem budou diskutovat o kapitalismu v Česku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Současný a bývalý český prezident Miloš Zeman a Václav Klaus se v sobotu na Žofíně zúčastní moderované debaty o 25 letech kapitalismu v České republice. Kromě duelu prezidentů vystoupí v panelových debatách přední čeští ekonomové, právníci a podnikatelé.

Foto: Tomáš Železný, ČTK

Miloš Zeman a Václav Klaus na archivním snímku

Článek

Vyvrcholením bude odpolední vystoupení prezidentů Miloše Zemana a Václava Klause v moderované diskusi tak, jak je známa divákům českých televizních stanic z doby před patnácti či více lety, uvedli organizátoři.

Dalšími účastníky konference budou například předseda Ústavního soudu ČR Pavel Rychetský, viceguvernér České národní banky Vladimír Tomšík, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek či exministr hospodářství Karel Dyba.

Vystoupí také emeritní profesor ústavního práva Václav Pavlíček, předseda představenstva Vítkovice Holding, a. s., Jan Světlík nebo bývalý generální ředitel společnosti Microsoft Česká republika Roman Cabálek.

Mluvit se bude například o korupci v transformaci, o daních a dluzích nebo problematice budování právního státu a vymahatelnosti práva.

Konferenci u příležitosti 25. výročí kapitalismu v České republice pořádají Vysoká škola ekonomická v Praze a Spolek českých právníků VŠEHRD ve spolupráci s Czech Enterprise Institute.

Více info ZDE

Reklama

Výběr článků

Načítám