Hlavní obsah

Žebříček: Nejlevnější banky byly loni Equa a Fio

Novinky, tov

Nejnižší poplatky za služby klientům mezi bankami loni účtovala Equa Bank. Za ní se umístily další nízkonákladové banky, a to Fio banka, Air Bank a mBank. Vyplývá to ze srovnání serveru Bankovnípoplatky.com, které zveřejnil v úterý.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vítězná Equa Bank získala při hodnocení specializovaného serveru podle výše poplatků a přehlednosti sazebníků 87,5 procenta. S těsným odstupem skončila druhá v pořadí Fio banka, když získala 86,3 procentního bodu. Třetí a čtvrtou příčku obsadila Air Bank se skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera a mBank.

Z větších bank se ve srovnání nejlépe umístily rakouská Raiffeisenbank a ruská Sberbank. Dělí se o páté a šesté místo s totožným hodnocením 76,3 procenta.

Equa Bank je jednou z novějších bank. Ještě v letech 2012 a 2014 se umístila na třetím místě, překonaly ji Fio banka a mBank. Loni ale Equa Bank úpravami poplatků a zejména kvůli zhoršování pozice svých konkurentů získala první místo.

Pořadí nejlevnějších bank podle hodnocení serveru Bankovní poplatky
PořadíBankaHodnocení v procentech
1.Equa Bank87,5
2.Fio banka86,3
3.Air Bank85,0
4.mBank83,8
5.-6.Sberbank76,3
5.-6.Raiffeisenbank76,3
7.UniCredit Bank75,0
8.Komerční banka72,9
9.Poštovní spořitelna71,3
10.Moneta Money Bank70,0
11.ČSOB66,9
12.Česká spořitelna60,6
13.Expobank CZ59,7
Zdroj: BankovniPoplatky.com a VstricnaBanka.cz

„Je zcela evidentní, že nové banky přistoupily k sazebníkům proklientsky, a to jak z hlediska přehlednosti, stručnosti, barevnosti, tak i z pohledu různých dodatkových a vysvětlujících informací,” uvedl zakladatel serveru Bankovnipoplatky.com a porotce Patrik Nacher.

Na vítězné Equa Bank ocenil to, že účet zdarma je stále bez podmínek a čtyřstránkový sazebník je pro klienty přehledný a jednoduchý.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám