Hlavní obsah

Zbrojař Strnad dál nakupuje, získal výrobce radarů Eldis

Holding Czechoslovak Group (CSG) podnikatele Jaroslava Strnada koupil výrobce letištních radarových systémů Eldis Pardubice. Firma o tom informovala v pátek. Výši transakce nezveřejnila. CSG už vlastní v Pardubicích firmu Retia, která má obdobný výrobní program - vyrábí a vyvíjí radary a elektronické záznamové systémy.

Foto: Pavel Karban, Právo

Holding CSG Jaroslava Strnada vlastní i automobilku Tatra

Článek

„Eldis Pardubice je významný podnik českého radarového průmyslu s kvalitním týmem zaměstnanců a silným rozvojovým potenciálem. Řízení podniku je záležitostí jeho managementu, na nás je, abychom podniku díky silným obchodním schopnostem naší skupiny přinesli nové příležitosti a projekty," řekl Strnad.

Společnost Eldis vznikla v roce 1991. Vychází z odkazu bývalého elektrotechnického podniku Tesla. Hlavní produkcí společnosti jsou letištní přehledové radary, přesné přistávací radary a systémy pro řízení letového provozu. Holding CSG koupil stoprocentní podíl firmy od jejích majitelů a zakladatelů.

Eldis většinu své výroby exportuje a má zákazníky ve více než 20 zemích. V poslední době dodávala radarové systémy například do Indie nebo Polska. Mezi zákazníky ale patří i české ministerstvo obrany, které nakoupilo radarové systémy pro svá vojenská letiště.

Patří mu i Tatra a Avia

Holding Czechoslovak Group ovládá podnikatel Jaroslav Strnad. Portfolio holdingu zahrnuje výrobu a prodej vojenských a speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů, munice, strojírenských produktů pro automobilový, železniční a letecký průmysl či brzdových systémů pro kolejová vozidla, stejně jako silniční dopravní a logistické služby.

Do skupiny patří například automobilky Tatra Trucks a Avia Motors, pardubická firma Retia, společnost Elton hodinářská, která vyrábí hodinky Prim, a letecké opravny Job Air Technic na letišti Mošnov u Ostravy. Podniky holdingu letos zaměstnávají více než osm tisíc lidí a v minulém roce dosáhly tržeb v hodnotě 15,4 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám