Hlavní obsah

Zastupitelé Brna neschválili nákup akcií brněnských veletrhů

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jednání brněnského zastupitelstva neschválilo očekávaný nákup akcií brněnských veletrhů (BVV). Zastupitelé, kteří byli proti tomuto kroku, požadují další podrobnosti o transakci. Brno má podle dřívějšího rozhodnutí rady města zaplatit za 61 procent akcií Veletrhů Brno dosavadnímu německému vlastníkovi Messe Düsseldorf 8,3 miliónu eur, tedy zhruba 225 miliónů korun.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Pohled na hlavní vstup do brněnského veletržního areálu

Článek

Další částí ceny je podřízená půjčka 13,7 miliónu eur, což je asi 370 miliónů korun.

Teprve po schválení zastupitelstvem bude možné připravit kupní smlouvu a další dokumenty, které rovněž musí zastupitelé schvalovat.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Původně se předpokládalo, že celý proces bude uzavřen do konce letošního roku. Město by se tak mělo stát s 95 procenty akcií majoritním vlastníkem společnosti, která patří k takzvanému „rodinnému stříbru Brna“.

Veletržní areál je známý nejen významnou výstavnickou firmou s mezinárodní prestiží, ale i unikátním architektonickým celkem.

Podmínky odkupu se mají znovu projednávat na mimořádném jednání zastupitelstva 20. listopadu poté, co se uskuteční další pracovní setkání s finančními experty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám