Hlavní obsah

Zájem o Účtenkovku opadá

Novinky, bož

Zájem o loterii Účtenkovka opadá, do dvanáctého kola se zapojilo 346 873 hráčů, což je nejméně za dobu fungování. Vyplynulo to z údajů, jež v pondělí zveřejnilo ministerstvo financí. Cílem loterie je motivovat občany, aby státu nahlašovali čísla vydaných účtenek v rámci EET.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Vývoj počtu hráčů Účtenkovky

Článek

Celkem Češi ve dvanáctém kole pod vidinou možných výher registrovali 14 453 248 vydaných účtenek.

„Zájem o Účtenkovku projevili opět hráči všech věkových kategorií, kteří splnili podmínky herního plánu,“ uvedl mluvčí ministerstva Michal Žurovec. „V tomto kole se do Účtenkovky nově zaregistrovalo 8222 hráčů,“ dodal.

Účtenkovka je hra, díky které bude efektů EET dosaženo snadněji a lépe
Andrej Babiš

Nejvíce se příslibem možné výhry nechali nalákat lidí ve věku 30 až 50 let, kteří tvoří 47,4 procenta hráčů. Naopak sbírání účtenek příliš neláká lidi starší 70 let, kterých jsou mezi hráči necelá čtyři procenta.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Počet hráči zaregistrovaných účtenek

Současný premiér Andrej Babiš (ANO) krátce po spuštění loterie ještě v roli ministra financí tvrdil, že „Účtenkovka je hra, díky které bude efektů EET dosaženo snadněji a lépe“.

Babiš navíc tehdy tvrdil, že EET po zavedení všech fází přinese 18 miliard korun ročně. Po zavedení prvních dvou fází jde přitom podle samotného ministerstva o pouhých 4,7 miliardy, ačkoliv polovina z 18 miliard by byla devět miliard.

Anketa

Zapojili jste se do Účtenkovky?
Ano
45,9 %
Ne
54,1 %
Celkem hlasovalo 1700 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám