Hlavní obsah

Woodward: Prazdroj zdvojnásobí výrobní kapacitu Pilsner Urquell

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Novou varnu, která minimálně zdvojnásobí kapacitu výroby prémiového piva Pilsner Urquell, začne letos stavět Plzeňský Prazdroj. Stavbu, která si vyžádá stamilióny korun, už schválilo představenstvo vlastnické skupiny SABMiller. Řekl to nový generální ředitel Prazdroje Steve Woodward.

Foto: Wellness Horal

Sauny ve Wellness Horal zůstanou v sobotu mimořádně otevřeny až do půlnoci.

Článek

Rozšíření výroby prémiového ležáku souvisí s proklamovanou strategií SABMiller, která chce mít značku Pilsner Urquell jako svoji vlajkovou loď. "Projekt bude rozložen do několika fází a zatím není dána finální kapacita nové varny," uvedl ředitel. Znovu potvrdil, že roční výrobní kapacita plzeňského pivovaru, která přesahuje pět miliónů hektolitrů piva Gambrinus a Pilsner Urquell, je naplněna.

Závěrem loňského roku zveřejnil podnik, že jeho letošní investice se mají pohybovat kolem půl miliardy korun. Podle manažera plzeňského pivovaru Václava Berky mělo jít o přístavbu a částečnou rekonstrukci varny Pilsner Urquell, nákup a instalaci kvasných a dokvašovacích tanků a novou linku na stáčení piva do plechovek. "Definitivní objem investic bude záležet na plnění dlouhodobého plánu prodeje," uvedl Berka, který potvrdil, že je nutné rozšířit kapacitu plzeňského závodu.

V Plzni je nyní 144 kvasných a dokvašovacích tanků s kapacitou od 800 do 3500 hektolitrů. Všechny lze přitom použít pro výrobu obou druhů plzeňských piv - Pilsner Urquell i Gambrinus. Skupina Prazdroj, která zahrnuje závody Gambrinus a Prazdroj, pivovary Radegast, Velké Popovice a slovenský Šariš, prodala loni přes devět milionů hektolitrů piva. V tuzemsku to bylo přes 7,74 milionu hektolitrů piva, což je o 6,4 procenta více než v předchozím roce. Prazdroj dále potvrdil svou vedoucí pozici mezi českými exportéry piva. Celkový vývoz, včetně licenční výroby, vzrostl o 36 procent na 1,26 milionu hektolitrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám