Hlavní obsah

Vydavatele Blesku a Reflexu Ringier koupili podnikatelé Křetínský a Tkáč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Společnost Ringier Axel Springer CZ, největšího vydavatele deníků na českém trhu, koupili podnikatelé Daniel Křetínský a Patrik Tkáč. Ohodnocení společnosti činí 170 miliónů eur (4,7 miliardy korun).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Podnikatel Daniel Křetínský

Článek

Původní vlastník Ringier Axel Springer Media AG jim zároveň prodal svou účast v české První novinové společnosti (PNS), jejímž hlavním předmětem činnosti je distribuce tisku.

„Jsme si vědomi problémů, se kterými se tradiční tištěné noviny v současnosti potýkají, a těšíme se na spolupráci se současným manažerským týmem vedeným Libuší Šmuclerovou, se kterým chceme najít správná strategická řešení," uvedl Křetínský, který spolu s Tkáčem působí v Energetickém a průmyslovém holdingu (EPH).

Zájem měl i Babiš

Původní vlastník, který je společným podnikem Ringier AG a Axel Springer SE, v pátek uvedl, že se nadále chce soustředit na další rozšiřování svého obchodu v Polsku, Srbsku a na Slovensku, kde již zaujímá silné postavení v oblasti digitálního tisku. O převzetí českého vydavatele dříve jednal i podnikatel Andrej Babiš, z transakce ale sešlo a miliardář nakonec získal konkurenční společnost MAFRA.

Ringier Axel Springer CZ je jednou z předních mediálních společností v České republice. Vydává novinové tituly Blesk, Aha! a Sport a dále časopisy Reflex, ABC, GEO, Blesk pro ženy, Blesk Hobby či Svět motorů.

Transakci musí schválit antimonopolní úřad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám