Hlavní obsah

VW potvrdil výrobu elektrické dodávky inspirované hippie mikrobusem T2

Novinky, tov

Německá automobilka Volkswagen potvrdila, že začne vyrábět elektrického nástupce mikrobusu T2, který se proslavil v 60. letech. Prodávat se má začít v roce 2022. Informoval o tom server BBC.

BEZ KOMENTÁŘE: Volkswagen I.D. Buzz conceptVideo: Volkswagen

 
Článek

Koncept nového elektromobilu I.D. Buzz Volkswagen představil na autosalonu v Detroitu na začátku roku [celá zpráva]. Automobilku poté zaplavily žádosti zákazníků, aby nástupce vozu z dob „květinových dětí“ zařadila do výrobního programu.

Volkswagen nyní potvrdil, že tento vůz uvede na trh zřejmě v roce 2022 v Evropě, Severní Americe a Asii. Vyrábět se bude ve variantách jako mikrobus i nákladní dodávka.

Foto: VW

Volkswagen I.D. Buzz (2017, koncept)

Původní klasický VW Kombi nebo VW T2 se vyráběl v Brazílii do roku 2013, kdy už nedokázal vyhovět požadavkům technických předpisů, píše BBC.

Nový model bude mít pohon čtyř kol díky dvěma elektromotorům – vepředu a vzadu. Dohromady budou mít výkon 369 koňských sil, čímž se odliší od svého „línějšího“ předchůdce. Na jedno nabití má ujet až 435 kilometrů.

Foto: VW

Volkswagen I.D. Buzz (2017, koncept)

Server CNN upřesnil, že novinka nabídne i režim autonomního řízení, kdy se obdélníkový volant zasune do přístrojové desky. Sedadlo řidiče má být otočné tak, aby se za jízdy bylo možné bavit s přáteli, zatímco vůz sám řídí.

Foto: VW

Volkswagen I.D. Buzz (2017, koncept)

Volkswagen se hodlá v budoucnu více zaměřit na výrobu elektrických aut také kvůli očekávané přísnější regulaci zdraví škodlivých emisí ze spalovacích motorů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám