Hlavní obsah

VW nabízí Britům až 170 tisíc za starý diesel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Volkswagen spouští v Británii nový program šrotovného pro naftové vozy. Zákazníkům nabízí slevu až 6000 liber (zhruba 170 000 Kč), pokud při koupi nového automobilu odevzdají svůj starý naftový vůz. Programu se zúčastní všechny značky skupiny Volkswagen prodávané v Británii, včetně české značky Škoda.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Loga Volkswagenu u autosalónu v New Yorku

Článek

O nové nabídce jedné z největších automobilek světa, zmítané skandálem kolem podvodů s emisemi u naftových vozů, informoval v pátek server BBC na svých internetových stránkách.

Podobný program již Volkswagen minulý měsíc spustil v Německu, kde za starý naftový vůz nabídl zákazníkům slevu až 10 000 eur (zhruba 270 000 Kč). Mluvčí Škody Auto při té příležitosti nevyloučil, že se podobná akce později rozšíří i na další trhy, včetně toho českého.

„Nelze vyloučit, že podobné aktivity budou časem rozšířeny i na další evropské trhy včetně tuzemského. V případě, že se tak stane, budeme informovat naše obchodní partnery, zákazníky a sdělovací prostředky,” řekl tehdy mluvčí Škody Auto v České republice Vítězslav Pelc. [celá zpráva]

Naftové automobily se dostaly do centra pozornosti kvůli aféře Volkswagenu kolem manipulací s testy emisí oxidů dusíku. Volkswagen v září 2015 v reakci na obvinění amerických úřadů přiznal, že software umožňující manipulovat s testy nainstaloval do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě. Skandál se týká i zhruba 1,2 miliónu vozů Škoda Auto.

Různé formy šrotovného již v Británii zavedly také další automobilky, včetně značek BMW, Ford, Hyundai, Mercedes-Benz a Vauxhall, upozorňuje server BBC. Japonská Toyota v pátek oznámila, že v Británii zákazníkům při koupi nového auta poskytne výměnou za starý vůz slevu až 4000 liber (zhruba 130 000 Kč).

Reklama

Výběr článků

Načítám