Hlavní obsah

Vrchní soud přiřkl CET 21 skupině PPF

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vrchní soud v Praze zrušil svým usnesením z 27. května rozhodnutí městského soudu z loňského prosince, na jehož základě se senátor a bývalý šéf Novy Vladimír Železný domáhá vlastnictví 60 procentního většinového podílu ve společnosti CET 21, vlastnící vysílací licenci Novy.

Foto: Martin Tlustý

Budova Technoparku Kralupy vznikla zásadní přestavbou budovy bývalého mlýna v samém centru Kralup nad Vltavou hned vedle nové budovy městského úřadu.

Článek

Na středeční tiskové konferenci to oznámil generální ředitel Novy Petr Dvořák. Dodal, že vrchní soud také upozornil na procesní pochybení městského soudu. Podle slov Dvořáka vrchní soud potvrdil, že exekuce na Železného podíl v CET 21 plnoprávně proběhla, a proto není možné, aby se obnovila jeho účast ve společnosti.

"Účast společníka Vladimíra Železného skončila okamžikem zániku exekuce, tedy výplatou vypořádacího podílu ve výši 262 miliónů Kč společnosti CME," prohlásil Dvořák. Zároveň vrchní soud podle vedení televize potvrdil platnost smluv, které převádějí podíly bývalých společníků CET 21 Petera Hunčíka, Josefa Alana a Vlastimila Venclíka na společnost Vilja.

Soud také rozhodl, že k jednotlivým záležitostem se mohou vyjadřovat jen ty osoby, kterých se to v CET 21 týká. "To znamená, že odvolávat se může jen CET 21 jako celek nebo my dva, tedy já a Šmejc," vysvětlil Dvořák a podotkl, že jediné, v čem vrchní soud společnosti CET 21 nevyhověl, je přesun sídla společnosti z Prahy 1 na Prahu 5- Barrandov.

Železný: Neznamená to konec

Celý proces ale není u konce, znovu jej projedná městský soud. "Proces o určení vlastnictví v CET 21 se vrací zpět k městskému soudu, protože v České republice se dodržuje zásada dvojí instance," doplnil Dvořáka generální ředitel České produkční 2000 a současně jeden z jednatelů CET 21 Jiří Šmejc. Česká produkční zajišťuje pro Novu servisní služby.

"Vrchní soud zavázal soud nižší instance, aby se v dalším rozhodování o návrhu společnosti CET 21 řídil právními názory vrchního soudu," řekl ještě Dvořák. Právník CET 21 Vladimír Uhde sdělil Právu, že dovolání proti rozhodnutí nemůže být podáno.

Podle Železného to neznamená konec. "Počkejme až dojde k pravomocnému rozhodnutí. Já se k ničemu nemohu vyjádřit, protože květnové rozhodnutí vrchního soudu jsem ani já, ani můj právník neobdržel. Jako účastníci řízení jsme nebyli informováni," řekl ve středu Právu Železný.

Reklama

Související témata:

Související články

Lauder se chce dostat k licenci televize Nova

Pokud by TV Nova prohrála v novém arbitrážním sporu, ve kterém společnost CME Ronalda Laudera požaduje po držiteli licence, společnosti CET 21, ušlý a budoucí...

Železný chtěl po radě uznat podíl v CET 21

Když bývalý šéf televize Nova Vladimír Železný obdržel soudní oznámení o zrušení exekuce na svůj majetek, napsal Radě pro rozhlasové a televizní vysílání...

Výběr článků

Načítám