Hlavní obsah

Volkswagenu téměř o polovinu klesly prodeje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celosvětový odbyt německého automobilového koncernu Volkswagen se v dubnu kvůli pandemii nemoci covid-19 meziročně propadl o více než 45 procent na 473 500 vozů. Firma, jejíž součástí je mimo jiné mladoboleslavská Škoda Auto, to oznámila v pátek.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Centrála Volkswagenu ve Wolfsburgu

Článek

Automobilový průmysl po celém světě se v současnosti potýká s negativními dopady koronavirové krize, která těžce zasáhla výrobní aktivity i poptávku.

Koncernu Volkswagen se nicméně v dubnu podařilo zvýšit odbyt v Číně, a to o jedno procento na 305 600 vozů. Čína je největším automobilovým trhem na světě. Země byla jako první zasažena šířením nemoci covid-19 a nyní pracuje na návratu hospodářského života do normálního stavu, napsala agentura DPA.

Toyotě klesl zisk o 86 procent

Ekonomika

Japonské Toyotě, jež se s Volkswagenem dlouhodobě přetahuje o pozici největšího světového výrobce automobilů, čtvrtletní tržby meziročně klesly o osm procent na 7,1 bilionu jenů (1,68 bilionu korun).

Prodeje za fiskální rok, který skončil v březnu, Toyotě celosvětově klesly o 18 372 kusů na 8,9 milionu vozů. V tomto fiskálním roce japonská společnost očekává další pokles na sedm milionů prodaných aut.

Reklama

Související články

Automobilka Daimler propustí 1100 manažerů

Německý automobilový koncern Daimler celosvětově zruší 1100 pracovních míst. Úsporným programem reaguje na zpomalující ekonomický růst a pokles automobilového...

Nissanu prudce klesl zisk

Japonské automobilce Nissan letos ve třetím čtvrtletí klesl čistý zisk o 55 procent na 59 miliard jenů (12,5 miliardy korun). V úterý to uvedl server listu...

Výběr článků

Načítám