Hlavní obsah

Volkswagen zůstává největším prodejcem aut na světě. Díky kamionům

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá skupina Volkswagen v loňském roce uhájila pozici největšího prodejce automobilů na světě. Pokud jde však o samotná osobní auta, na prvním místě se umístila aliance Renault–Nissan–Mitsubishi. V úterý o tom informoval server deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Německá skupina Volkswagen v loňském roce uhájila pozici největšího prodejce automobilů na světě.

Článek

Podle vlastních údajů dodal německý koncern, jehož součástí je i česká Škoda Auto nebo španělský Seat, za celý rok 10,834 milionu vozů, včetně nákladních. Aliance Renault–Nissan–Mitsubishi vykázala prodej 10,757 milionu vozů, ovšem bez započtení nákladních aut.

Až na třetím místě zůstal koncern Toyota včetně nákladních značek Daihatsu a Hino s 10,594 milionu dodaných vozů. Japonská automobilka přitom v minulosti nejvíce ohrožovala prvenství Volkswagenu.

Volkswagen tak zůstává největším prodejcem automobilů na světě pátý rok v řadě.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Továrna Volkswagenu ve Wolfsburgu

Pokud však jde o pořadí prodejů v kategorii osobních vozů a dodávek, na prvním místě je aliance Renault–Nissan–Mitsubishi. V této kategorii aliance vykázala 10,757 milionu prodaných aut.

U Volkswagenu po odečtení značek nákladních vozů Man a Scania činí prodej 10,601 milionu aut. Toyota jich prodala 10,39 milionu bez započtení nákladní vozů Hino a Daihatsu.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Ilustrační foto

Reklama

Výběr článků

Načítám