Hlavní obsah

Vlastníkovi OKD NWR se za tři čtvrtletí propadl čistý zisk o 61 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Těžební společnosti NWR, vlastníkovi černouhelné firmy OKD, za letošní tři čtvrtletí klesl meziročně čistý zisk o 61 procent na 47 miliónů eur (asi 1,2 miliardy korun). Výnosy se snížily o 18 procent na 1,01 miliardy eur, jak uvedla firma.

Článek

Podle NWR byly podmínky na trhu ve třetím čtvrtletí nadále náročné. „Oslabení produkce v ocelářském průmyslu vyvolává dominový efekt na dodavatele surovin, včetně koksovatelného uhlí,“ sdělil finanční ředitel Marek Jelínek s tím, že ceny koksovatelného uhlí meziročně poklesly o 30 procent.

Firma od ledna do konce září vytěžila 8,6 miliónu tun uhlí, zhruba stejně jako před rokem. Za celý letošní rok NWR dále očekává produkci uhlí v rozmezí 11 až 11,1 miliónu tun.

Klíčový majetek NWR se sídlem v Amsterdamu představuje černouhelná těžební společnost OKD, která provozuje na Ostravsku a Karvinsku čtyři doly. Dalšími dceřinými firmami jsou producent koksu OKK Koksovny a polská NWR Karbonia.

Reklama

Výběr článků

Načítám