Hlavní obsah

Vjezd dieselům musí zakázat i Bonn a Kolín nad Rýnem, rozhodl soud

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bonn a Kolín nad Rýnem počátkem příštího dubna zakážou vjezd starším typům dieselových vozů do některých ulic v centru. Vyplývá to ze soudního rozhodnutí, o němž ve čtvrtek informoval server deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung. Tato města se tak připojí k Hamburku a Berlínu.

Foto: Vladimír Plesník, Právo

Kolín nad Rýnem také zakáže vjezd dieselům do některých částí centra.

Článek

Kolínský správní soud na základě žaloby ekologické organizace Deutsche Umweltshilfe rozhodl, že Kolín nad Rýnem musí od dubna na určitých místech zakázat vjezd pro dieselové vozy emisních norem Euro 1 až Euro 4 a starší. Norma Euro 4 byla zavedena v roce 2005. V Bonnu dojde k zákazu pouze ve dvou ulicích.

Již v průběhu projednávání dal předsedající soudce Michael Huschens najevo, že současnou míru znečištění vzduchu považuje za neakceptovatelnou, doplnil Frankfurter Allgemeine.

Berlínský zákaz bude přísnější

Berlínský zákaz, o němž rozhodl tamní soud již v říjnu, je přitom ještě přísnější. Vztahuje se totiž i na vozy emisní normy Euro 5, která byla zavedena v září 2009. Do dotčených ulic tak budou moci jezdit pouze vozy plnící normu Euro 6, která platí až od září 2014. [celá zpráva]

Právní přípustnost zákazů vjezdu dieselových vozů do německých měst v únoru posvětil Spolkový správní soud v Lipsku. [celá zpráva]

Následně na konci května začal zákaz platit v několika ulicích v Hamburku. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám