Hlavní obsah

Věřitelé Sazky obdrží pětinu ze svých pohledávek

– Praha

Věřitelům zkrachovalé Sazky bude vyplaceno téměř 20 procent z jejich pohledávek. Vyplývá to z návrhu, který Městskému soudu v Praze poslal insolvenční správce firmy Josef Cupka. Peníze by se měly rozdělovat mezi dva tisíce věřitelů, jimž insolvenční správce uznal pohledávky přesahující 15 miliard korun.

Foto: Milan Malíček, Právo

Budova Sazky v pražských Vysočanech

Článek

S výplatou bude moci insolvenční správce začít poté, kdy jeho návrh na uspokojení jednotlivých věřitelů schválí soud. Výjimkou mezi věřiteli je The Bank of New York Mellon, které Cupka už v březnu zaslal 567 miliónů korun z prodeje majetkové podstaty podniku.

Sazku získaly skupiny PPF a KKCG, které ve výběrovém řízení nabídly nejvyšší částku 3,81 miliardy Kč. Z těchto peněz právě Cupka vyplatil The Bank of New York Mellon, která měla svůj dluh zajištěný budovou a pozemky Sazky v Praze ve Vysočanech. Zajištěný věřitel je uspokojován přednostně.

K Městskému soudu v Praze se přihlásilo 2075 věřitelů Sazky s pohledávkami za 41,1 miliardy korun. Velkou část z nich ale insolvenční správce popřel.

Sazka se do insolvence a následně do konkurzu, který na ni byl uvalen koncem loňského května, dostala kvůli problémům se splácením úvěru na výstavbu pražské O2 arény.

Reklama

Výběr článků

Načítám