Hlavní obsah

Ve Sportce se hraje o nejvyšší částku v historii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rekordní výhra 141 milionů korun, o kterou se bude hrát ve středu, láká zájemce o sázení v loterii Sportka. Situace však není nijak dramatická. Jde sice o nejvyšší částku v historii nejstarší tuzemské loterie, avšak 70 miliónů korun z toho tvoří jarní prémie.

Článek

"Zájem není takový, jako kdyby byl stomiliónový jackpot. Částka 141 milionů je složena z jackpotu a z prémie," řekl mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund. Uvedl, že nárůst počtu sázejících je asi 20 procent.

Dosavadní rekordní výhrou je 112,9 miliónu korun vyplacených v roce 2003. Více než 100 miliónů korun si dosud připsali jen tři sázkaři. Loňským maximem bylo 82,3 miliónu korun, což je pátá nejvyšší výhra.

Získat celou sumu s prémií není nijak jednoduché. Sázející musí vsadit plný tiket včetně doplňkové hry. Musí správně tipovat šest vylosovaných čísel a koncové dvojčíslí sázenky se musí shodovat s posledním dvojčíslím vylosovaným v doplňkové hře Šance.

Sazka v loňském roce vyplatila 68 lidem výhru vyšší než jeden milión korun. Ve 28 případech to bylo dokonce více než deset miliónů korun.

Navzdory zvýšenému zájmu není patrný velký nápor sázejících. Fronty před terminály se v těchto dnech netvoří. "Máme 6000 terminálů po celé republice," uvedl Zikmund. To je podle něj dostačující, aby si sázející mohli pohodlně vsadit.

Krize na sázení vliv údajně nemá

Prémie pomáhají přitáhnout pozornost sázkařů i svátečních hráčů zejména v případě, pokud celkový jackpot převyšuje sto miliónů korun. Sazka ale odmítá, že by navýšení prémie mělo pomoci překonat slabší zájem o sázení způsobený zhoršením stavu ekonomiky a růstem nezaměstnanosti.

Podle Zikmunda krize zatím na sázení vliv prakticky nemá. "Nepozorujeme to. V loňském roce tržby ze sázkové a loterijní činnosti vzrostly o něco víc než o pět procent. Podobný trend pokračuje i v prvním čtvrtletí letošního roku," uvedl.

Sazka, která je největší loterijní firmou v Česku, tento měsíc předběžně oznámila, že své tržby z hlavní oblasti podnikání zvýšila meziročně o 5,3 procenta na 8,1 miliardy korun. Kurzové a sportovní sázky meziročně stouply o 53,6 procenta a herní systém Starport o 39,2 procenta. Vklady číselných loterií, které jsou pro tržby společnosti nejvýznamnější, meziročně narostly o čtyři procenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám