Hlavní obsah

V Praze se žije nejlépe ze všech měst východní Evropy

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha poskytuje nejkvalitnější život z měst východní Evropy. Přesto je až na 71. místě v letošním světovém žebříčku konzultační společnosti Mercer, jemuž opět kraluje Curych. Hodnocení založené na indexaci řady hledisek jako doprava, čistota ovzduší či bezpečnost zveřejnil časopis BusinessWeek.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Článek

V první desítce jsou ještě další dvě švýcarská města – Ženeva, dělící se o druhou a třetí příčku s Vídní, a devátý Bern. Také Německo je zastoupeno třikrát – šestým Düsseldorfem a společně na 7. a 8. místě Mnichovem s Frankfurtem. Elitu doplňují čtvrtý Vancouver, pátý novozélandský Auckland a desáté Sydney.

Nejlepší z měst USA je Honolulu na 28. místě těsně před San Franciskem, 37. Bostonem, 44. Washingtonem a Chicagem a New Yorkem na 49. místě. Z dalších známých měst jsou například Brusel na 14., Berlín 16., Paříž 32., Tokio 35. a Londýn 38. pozici.

Za Prahou se z měst východní Evropy umístily Budapešť (74) následovaná Vilniusem (78), Lublaní (82) a Varšavou (85). Konec žebříčku drží 225. Bagdád.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám