Hlavní obsah

V Mošnově otevřeli nový hangár za 380 milionů, budou tam opravovat airbusy a boeingy

Právo, Pavel Karban

V areálu Letiště Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově otevřeli nový hangár, kde se budou opravovat letadla typu Airbus A320 a Boeing 737. Stavba obří haly vyšla firmu Job Air Technic na 380 milionů korun. Firma chce v souvislosti s novým pracovištěm přijmout více než 100 kvalifikovaných zaměstnanců, nábory dělá i v zahraničí.

Foto: Pavel Karban, Právo

Nový hangár na opravu letadel v Mošnově

Článek

Firma, která patří do holdingu Czechoslovak Group, na místě otevřela už svůj druhý hangár. „V původním hangáru jsme byli kapacitně na maximu a požadavky od zákazníků byli stále větší,“ zdůvodnil rozšíření generální ředitel společnosti Vladimír Stulančák.

Hangár disponuje nejen velkou plochou pro opravované letadla, ale i skladem, kompozitní dílnou, lakovnou s dvěma lakovacími boxy a sušicími pecemi i interiérovou dílnou, v níž se opravuje čalounění, koberce, tapety či linolea z interiéru letadel.

Babiš: Základna USA u Ostravy nebude

Domácí

Job Air Technic má 330 lidí zaměstnanců, kvůli zvýšení kapacity opravny letadel plánuje nabrat dalších více než 100 lidí, hledá však kvalifikované pracovníky.

„Chtěli bychom i víc, a máme dvě cesty, jak je získat. Buď brát lidi z trhu, který je však velmi limitovaný, nebo si je vychovávat sami,“ uvedl ředitel s tím, že výchova pracovníka je ale dlouhodobější proces.

Foto: Pavel Karban, Právo

Hangár na opravu letadel v Mošnově

„Pokud člověk absolvuje školu se zaměřením na letectví, tak potřebuje ještě minimálně tři roky, aby mohl dostat licenci a pracovat samostatně,“ popsal.

Ostravské letiště spojí s Varšavou polská společnost LOT

Ekonomika

Ředitel přiznal, že firma hledá zaměstnance i v zahraničí. „Nábory děláme ve všech zemích na východ od nás a v poslední době jsme se soustředili i na Filipíny,“ prozradil Stulančák a dodal, že právě z Filipín by mělo během několika měsíců dorazit 18 nových pracovníků.

Foto: Pavel Karban, Právo

Nový hangár v Mošnově

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám