Hlavní obsah

V areálu ruzyňského letiště se otevřel druhý luxusní hotel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Společnost Acron otevřela v úterý na pražském ruzyňském letišti čtyřhvězdičkový hotel Tranzit. Je to druhý čtyřhvězdičkový hotel, který mohou cestující využít přímo v areálu letiště. Ubytovat se v něm mohou od čtvrtka.

Foto: Josef Zajíc

Ostravské dny 2015

Článek

Hotel je přibližně 300 metrů od příletové haly a má kapacitu 150 lůžek.

Je určen hlavně rpo cestující, kteří z nějakého důvodů zmeškají let, provozovatel ale počítá i s tím, že by v hotelu mohl organizovat i mezinárodní konference.

"Nově provozovaný hotel Tranzit  vytváří v oboru hotelových služeb na letišti konkurenční prostředí, z něhož mají v konečné fázi prospěch pasažéři," řekl generální ředitel České správy letiš´t (ČSL) Martin Kačur.

Jediným čtyřhvězdičkový hotelem, který doposud v areálu byl, je  Ramada Airport Hotel Prague na tzv. starém letišti

Další hotel bude stát za dva roky

Do konce roku 2006 vznikne v Ruzyni tří až čtyřhvězdičkový hotel Europort s 220 pokoji. Společnost ECM, která jej postaví, do něj investuje asi miliardu korun. Se stavbou se začne na jaře příštího roku.

Společnosti ČSL a ECM jednaly o stavbě hotelu od roku 1999, stále se ale nemohly dohodnout na podmínkách. Smlouvu podepsaly až letos v dubnu. ECM ale například ještě nemá vyřízené stavební povolení.

Nové hotely jsou v okolí Ruzyně nezbytné, protože počet odbavených cestujících každý rok roste. Jen letos by Ruzyně měla odbavit 9 miliónů cestujích, což je výrazně nad její kapacitu.

V roce 2006 otevře letiště nový terminál, který bude schopen ročně obavit až deset miliónů cestujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám