Hlavní obsah

USA: Polovinu subdodavatelských prací v Iráku pro spojenecké země

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Spojené státy hodlají udělit 50 i více procent subdodavatelských zakázek při poválečné obnově Iráku firmám z tzv. zemí protisaddámovské koalice. Informovalo o tom americké zastupitelství v Praze.

Foto: Michal Rapco

Vnitřní posezení ve vinárně

Článek

Americká agentura pro mezinárodní rozvoj (USAID) vypsala již poslední lednový den výběrové řízení na devět velkých zakázek.

Vybrané firmy v Iráku dostanou zakázky například na podporu organizace místní správy, obnovu infrastruktury, veřejné zdravotní služby, školství či na program podpory občanských aktivit.

Devět hlavních dodavatelů bude moci uzavřít subdodavatelské smlouvy s americkými i zahraničními společnostmi. Za zprostředkování nabídek subdodavatelům bude zodpovídat právě USAID.

Agentura v lednu letošního roku odstranila ze svých směrnic klauzuli "o zemi původu a zdroje". Podle ambasády tak chtěla umožnit většímu počtu zahraničních firem ucházet se o subdodavatelské zakázky.

Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR ve čtvrtek oznámilo, že vyšle do válkou poničeného Iráku dva kvalifikované specialisty, kteří mají zjišťovat stav území a možné zapojení tuzemských podniků do poválečné obnovy země. Diplomatickou podporu jim zajistí resorty zahraničních věcí a obrany.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám