Hlavní obsah

ÚOHS: Raiffeisenbank smí v Česku převzít klienty ING

Bohumír Žídek, Novinky, Bohumír Žídek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Raiffeisenbank může převzít tuzemské klienty ING Bank. O svém rozhodnutí v úterý informoval Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Nizozemská banka již dříve oznámila, že do konce roku 2021 v ČR ukončí služby osobního bankovnictví. Od příštího roku bude poskytovat služby už jen firemním klientům.

Foto: Yves Herman, Reuters

Logo banky ING

Článek

Služby osobního bankovnictví v případě ING Bank sestávají ze spořicích účtů a investic do podílových fondů.

Banka již dříve oznámila klientům, že jim u Raiffeisenbank vyjednala nadstandardní podmínky, pokud se k ní rozhodnou přejít.

„Nabídka Raiffeisenbank je platná od okamžiku schválení transakce Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže,” uvedla ING v dopise klientům.

Klienti mají udělit souhlas do 20. března

V případě spořicího účtu mají mít klienti ING od Raiffeisenbank po dobu jednoho roku garantováno úročení vkladů sazbou 1 % p. a. až do částky 300 tisíc korun a jednorázový bonus 500 korun.

ING se stahuje z Česka. Nechá si jen firmy

Ekonomika

V případě podílových fondů banka podmínky nespecifikovala, jen uvedla, že „Raiffeisenbank připravila podobné podmínky, na které jste byli zvyklí u nás”.

Služeb osobního bankovnictví ING využívá zhruba 375 tisíc klientů. Ti z nich, kteří mají o nabídku zájem, se musí do 20. března přihlásit do internetového bankovnictví a udělit souhlas.

Končí 225 zaměstnanců, 130 zůstává

ING kvůli odchodu z trhu osobního bankovnictví zruší 225 pracovních míst. Místo si udrží 130 zaměstnanců z oddělení korporátního bankovnictví, které bude pokračovat i nadále.

Skupina Raiffeisenbank International koupila Equa bank

Ekonomika

Jde o další z řady výrazných změn, které se v poslední době na českém bankovním trhu odehrály.

Skupina Raiffeisen Bank International (RBI) nedávno oznámila převzetí české Equa bank, které ještě čeká na schválení regulátorem. Pokud k němu dojde, tak menší banku pohltí česká dcera RBI Raiffeisenbank.

Dále má dojít ke sjednocení Moneta Money Bank s Air Bank, českým a slovenským Home Creditem a se značkou Zonky ze skupiny PPF Petra Kellnera. Akcionáři mohli do 5. března nabízet skupině akcie k odkupu.

Reklama

Související články

ING se stahuje z Česka. Nechá si jen firmy

Nizozemská banka ING se stahuje z českého trhu. Ke konci roku 2021 ukončí své služby osobního bankovnictví, které sestávají ze spořicích účtů a investic do...

Výběr článků

Načítám