Hlavní obsah

Ukrajina hledá nové prodejce plynu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Kyjev v reakci na pondělní zastavení dodávek plynu z Ruska se dnes chystá oslovit německou firmu RWE nebo francouzskou Gaz de France. Cena by prý mohla být značně nižší, než jakou nabízí ruský Gazprom.

Foto: RWE

Ilustrační foto

Článek

Pozornost médií se soustřeďuje i na rusko-ukrajinské hranice, jejichž uzavření je podmínkou pro realizaci mírového plánu ukrajinského prezidenta Petra Porošenka. Po zvýšení pohraničních ochrany, na kterém mají bezpečnostní složky bezodkladně pracovat, má vláda v úmyslu do konce týdne vyhlásit zastavení palby.

Proruští povstalci mají být vyzváni ke složení zbraní, na dobrovolný odchod do Ruska budou mít podle vládních zdrojů dva týdny. Pohraniční stráž má údajně pod kontrolou 250 z téměř 2000 kilometrů rusko-ukrajinské hranice, další úseky by měla ovládnout dnes a v dalších dnech. Proruští radikálové údajně kontrolují dva pohraniční přechody a velké úseky "zelené" hranice.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám